Hooi en grassen

HOOI

Welk hooi is het beste en welke hebben ze het liefst?
Chinchilla’s eten zeer graag vers hooi. Hooi moet kruidig zijn, fris ruiken, droog, stengelig en vooral groen van kleur. Let op dat de hooi niet vochtig of beschimmeld is, want het veroorzaakt gevaarlijke diarree bij uw chinchilla.
Hooi is zeer belangrijk voor de spijsvertering, voorkomt vetzucht en slijtage van de tanden van de chinchilla en daarom is het ook een HOOFDVOER. De chinchilla mag hier onbeperkt van eten.
Wij maken zelf hooimandjes en gebruiken ze om het hooi in te steken. Het wordt aan het plafond van de kooi gehangen op een plek waar ze moeite moeten doen om er aan te kunnen. Dagelijks steken we er vers hooi in en dat voorkomt verveling bij de chinchilla’s.

Men kan ook hooi in een hooiruifje zetten. Dat wordt meestal aan de buitenkant van de kooi gehangen. Het belangrijkste is gewoon dat het niet op de grond ligt. Als je het op de grond legt, wordt het snel bevuild door urine en uitwerpselen.
In de meeste dierenspeciaalzaken verkopen ze veel verschillende commercieel hooi waaraan wilde planten of kruiden worden toegevoegd. Let op! Hooi met paardenbloem werkt laxerend voor uw chinchilla.
Dierenspeciaalzaken verkopen 2 verschillende soorten hooi namelijk alpenweidenhooi en kruidenhooi.
Alpenweidehooi bezit de natuurlijke kracht van sappige bergweides. De grote verscheidenheid aan kruiden en grassoorten blijft door de behoedzame behandeling behouden. Daarnaast bevat alpenweidehooi natuurlijke vitaminen, mineralen en sporenelementen. Het is rijk aan ruwe vezels en bevat geen chemische bestrijdingsmiddelen.

Chinchilla’s hebben naast stevige kost voor het knagen ook ruwvoer nodig ter bevordering van de spijsvertering en het welzijn. Het zongerijpte en –gedroogde alpenweidehooi is ideaal aanvullend voer, wat rijk aan voedingsstoffen is.

Kruidenhooi is een belangrijk bestanddeel van het voedsel van alle plantenetende knaagdieren. Het is door het hoge gehalte aan ruwe vezels een onontbeerlijke, natuurlijke voeding voor uw chinchilla en alle andere knaagdieren. Dat zorgt ook voor een goede spijsvertering van uw chinchilla. Het bevordert de belangrijke microbiële spijsvertering en moet daarom in voldoende mate worden gegeven. Het gemiddelde dat u mag geven is 2 handen vol per dier per dag.

Daarnaast bevat kruidenhooi natuurlijke vitaminen, mineralen en sporenelementen. Het wordt behoedzaam geoogst, gedroogd, met de hand gesorteerd en verpakt.

 

GRASSEN

Grassen mogen als voedingssupplement naast de dagelijkse portie hooi gegeven worden of hiermee worden vermengd. Deze gezonde lekkernijen zijn rijk aan ruwe vezels en stimuleert de spijsvertering, stuurt belangrijke stofwisselingsprocessen aan en verhoogt het welzijn van uw chinchilla’s.

!!Grassen bij ons verkrijgbaar!!

DSC_3830 DSC_3831 DSC_3832 DSC_3833 DSC_3834 DSC_3835 DSC_3841 DSC_3842 DSC_3844 DSC_3854