Huisvestiging

De kooi voor een chinchilla kan niet groot genoeg zijn. HOE RUIMER, HOE BETER!  De minimum maten van een kooi zijn 90cm hoog x 60cm langx60cm diep.

Chinchilla’s houden van springen en verkennen. De kooi, die je voor je diertje aanschaft of maakt, moet dus ruim en veilig zijn. Let op dat er geen scherpe randen zijn in de kooi of aan gebruikte materiaal. De kooi moet ook stevig zijn en het gebruikte materiaal moet knaagbestendig zijn. Zitplankjes op verschillende niveaus zorgen voor meer leefruimte en is er minder kans op valpartijen.  Een goede kooi zorgt ervoor dat je chinchilla veel rustiger en gelukkiger is.

Er zijn 4 manieren om aan een chinchillaverblijf te geraken?

  1. kooi kopen in een dierenspeciaalzaak
  2. kast ombouwen in een kooi
  3. kooi zelf maken
  4. kooi kopen via de vereniging

Enkele nuttige tips:

  • Plaats uw kooi nooit in de zon. Let er ook op waar in huis de kooi zich bevindt. De noordkant of de zuidkant kan veel verschil uitmaken in temperatuur.
  • Laat nooit de verwarming openstaan voor je chinchilla’s en sluit altijd de gordijnen zodat de zon de kamer niet extra opwarmt, vooral wanneer je het huis uit gaat.
  • Knaagmateriaal niet altijd op dezelfde plaats in de kooi leggen, zodat de chinchilla in beweging blijft.

Onze mening:

Wij als vereniging en uit ervaring verkiezen liever de laatste keuze van huisvestiging voor uw chinchilla’s. Je kan het inrichten hoe je wilt, naar eigen wens. Het is wel de duurste aankoop, maar het is wel het duurzaamst.